Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Byggstart för Värtahamnen

Publicerad: 19 Juni 2013, 10:33

Första spadtaget har tagits för ombyggnationen av Värtahamnen i Norra Djurgårdsstaden. Stadskvarter med en utbyggnad på 85 000 kvadratmeter, och en ny modern passagerarterminal ska till.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stad

– Stad och hamn ska växa sida vid sida, den nya Värtahamnen gör det möjligt för oss att bygga bostäder, kontor och nya affärscentrum mitt i stan. Samtidigt får vi en ny hamn och en välkomnande passagerarterminal för alla de miljoner resenärer som åker på kryssningar från Värtahamnen säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

Fakta:
Värtahamnen besöks varje år av fyra miljoner passagerare och hanterar 1,7 miljoner ton gods. Om tre år kommer de första fartygen att lägga till vid den nya piren och färjepassagerarna kan komma i land via den nya terminalen.

Värtahamnen byggs om av två skäl; dels för att möta behoven i det växande Stockholm, dels för att säkerställa en fungerande sjöfart i staden.

Hamnens verksamhet flyttar ut på en 85 000 kvadratmeter nybyggd pir med ny passagerarterminal. Under byggtiden kommer trafiken att fungera som vanligt med färjor som anlöper dagligen. Bygget av den nya Värtahamnen startar sommaren 2013 och invigningen blir om tre år, 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.