Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Byggstart för Segerstedthuset

Publicerad: 8 Oktober 2014, 06:28

Ansvarig arkitekt är danska 3XN.

NCC har fått i uppdrag att bygga ett kontor där Uppsala universitet samlar sin förvaltning på ett ställe. Beställare är Akademiska Hus AB, Region Uppsala. Ordern är värd 570 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusUppsalaNCC

Onsdagen den 8 oktober, tas det första spadtaget för Segerstedthuset. Den nya byggnaden ligger placerad i Blåsenhusområdet i Uppsala och ska fungera som mötesplats för hela universitetet och samtidigt inrymma kontor för universitetets ledning och förvaltning.

– Vår förhoppning är att det nya huset ska stödja verksamheten och bidra till mer samverkan och möten, säger Ove Eriksson, projektledare på Akademiska Hus.

Byggnaden blir 22 000 kvadratmeter och består till största delen av administrationslokaler, men kommer också att fungera som mötesplats för hela universitetet. Segerstedthuset ska uppfylla kraven för Miljöbyggnad silver. Bygget börjar i oktober 2014 och avslutas i februari 2017.

Den nya byggnaden har namngetts efter Torgny T:son Segerstedt (1908-1999), rektor vid Uppsala universitet 1955-1978.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NCC, Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusUppsalaNCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.