Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Byggstart för ny stadsdel i Huddinge

Publicerad: 10 september 2014, 13:12

Flemingsbergsdalen

Skanska och Huddinge kommun påbörjar nu utvecklingen av Flemingsbergsdalen, intill Flemingsbergs station, till en ny hållbar stadsdel med bostäder, handel, kontor och service.


Ämnen i artikeln:

FlemingsbergSkanskaHuddinge

– Vi är väldigt glada över att få vara del av utvecklingen av Flemingsbergsdalen. Det här är attraktiv mark i en expansiv del av Stockholmsområdet. Under det närmaste decenniet kommer det som i dag är en parkeringsplats att ha förvandlats till en modern stadsdel med liv och rörelse. En utveckling som innebär ett lyft för hela Stockholmsregionen, säger Johan Karlström, koncernchef, Skanska AB.

I en första etapp kommer Skanska att bygga nya vägar, en stormarknad, en sporthall och drygt 180 hyresbostäder. Avsikten är att kunna påbörja byggnadsarbetena i november. Den nya stadsdelen byggs på den östra sidan om järnvägen. Byggnaderna i stadsdelen kommer att miljöcertifieras.

– Vi skapar i Flemingsberg en ny regional stadskärna i en växande Stockholmsregion. Flemingsberg ska präglas av ett starkt näringsliv och kunskapsintensiva verksamheter kombinerat med ett attraktivt boende och goda kommunikationer, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Skanska

Ämnen i artikeln:

FlemingsbergSkanskaHuddinge

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.