Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Byggstart för Niagara

Publicerad: 10 april 2012, 11:39

Niagara, Skiss: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Bygget har påbörjats för Malmö Högskolas nya profilbyggnad Niagara.


Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Bygget har påbörjats för Malmö Högskolas nya profilbyggnad Niagara. Akademiska Hus investerar drygt 700 miljoner kronor i de nya lokalerna.

Niagarahuset interiör, Bild: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Niagara är tänkt att bli ett riktmärke på Universitetsholmen och en portalbyggnad för Malmö högskola. På cirka 18 500 kvadratmeter ska högskolans verksamheter vid Området för teknik och samhälle samt Fakulteten för kultur och samhälle husera.

– Niagarabyggnaden förstärker ytterligare Malmö högskolas plats mitt i staden och som en del av staden. Byggnaden kommer att innehålla moderna lokaler för forskning och utbildning och ska utgöra en mötesplats för studenter, lärare och våra samarbetspartners, säger Stefan Bengtsson, rektor vid Malmö högskola.

Niagara är ritad av det danska arkitektkontoret Lundgaard & Tranberg och består av tre separata huskroppar med olika höjd som länkas samman av ett ljust, öppet atrium. Atriet kommer att spänna genom de nedre våningsplanen och skapa ett stadsrum inne i byggnaden med restaurang, café, butik, mötesplatser och undervisningslokaler.

Niagara beräknas stå klart våren 2015 och ska rymma bland annat 4500 studenter och 450 anställda.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Malmö Högskola

Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.