Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Bygger ut Attunda tingsrätt

Publicerad: 26 november 2015, 11:24

Bild: ON arkitekter.

Fastighetsbolaget Vacse har fått i uppdrag att bygga ut Attunda tingsrätt i Sollentuna. I och med utbyggnaden blir det en av landets största tingsrätter.


Ämnen i artikeln:

SollentunaVacse

Fastighetsbolaget Vacse har fått i uppdrag att bygga ut Attunda tingsrätt i Sollentuna. Domstolsverket behöver fler arbetsplatser och mer utrymme. I och med utbyggnaden blir det en av landets största tingsrätter.

Den nya byggnaden kommer bland annat att innehålla förhandlingssalar, säkerhetssalar, utbildningssalar och omkring 150-200 nya arbetsplatser. På markplanet ska byggnaden även innehålla publika verksamheter som butiker och caféer, medan de översta våningsplanen kommer hyras ut som kontor för andra hyresgäster.

Vacse har genomfört en arkitekttävling där ON arkitekter vann. Visionen är en tillbyggnad på 14 våningar.

– Den spännande utbyggnaden av Attunda tingsrätt förstärker bilden av Sollentuna som ett viktigt nav för rättssamhället Sverige. Byggnaden i sig blir visuellt tilltalande och innehållet viktigt för samhällets trygghet. Detta är ännu en viktig pusselbit i vårt metodiska arbete att göra området mer tillgängligt och uppskattat, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Redaktionen

Källa: Sollentuna kommun

Ämnen i artikeln:

SollentunaVacse

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.