Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Bygger symbolbyggnad i Hagastaden

Publicerad: 4 Mars 2015, 09:19

Twist Kvarteret Genen. Belatchew Arkitekter

Belatchew Arkitekter utsågs i dag till arkitekt för Atrium Ljungbergs nya mötesplats i Hagastaden.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergBelatchew ArkitekterHagastaden

Den nya mötesplatsen mitt i Hagastaden kommer att ha restaurang, café och terrass.

Byggnaden är på cirka 700 kvadratmeter och kommer delvis att uppföras i två plan med en takterrass. Byggnaden är belägen i Kvarteret Genen, i korsningen Norra Stationsgatan och Gävlegatan. Målsättningen är att byggstart ska ske i början av 2016 med öppning hösten 2016.

Atrium Ljungberg fick markanvisningen i kvarteret Genen i december 2014. I januari inbjöds fyra arkitektkontor, ON, Wingårdhs, Belatchew och Utopia, att lämna förslag på utformningen av byggnaden. Belatchew Arkitekter utsågs i dag till arkitekt för byggnaden med motiveringen:

”För ett mycket attraktivt och inspirerande förslag, kallat ”Twist”. Arkitekterna har lagt stor vikt vid en mänsklig, hållbar och symbolisk gestaltning.”Twist” är en skulptural byggnad som med funktion, form och material kontrasterar sin omgivning och på ett tilltalande sätt berikar och bidrar till uppfyllandet av visionen för Hagastaden. En märkesbyggnad som välkomnar, bjuder in och skapar stor nyfikenhet”.

Ambitionen är att byggnaden ska utgöra ett extra ”rum” för befintliga och nya hyresgäster i området och även för det närbelägna kvarteret Molekylen där Atrium Ljungberg sedan tidigare har en markanvisning för Life Science om ytterligare 36 000 kvadratmeter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.