Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Bygger Skövdes högsta trähus

Publicerad: 15 februari 2016, 14:36

Bild: Götenehus.

Götenehus bygger två sju-våningshus i den nya stadsdelen Frostaliden i Skövde. Stadsdelen består av 350 nya bostäder, där alla hus kommer att ha en stomme av trä.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGötenehusSkövde

Den första etappen består av de två 7-vånings husen med sammanlagt 48 bostadsrätter.

Skövde kommun anslöt sig till det riksomfattande Projekt Trästad 2012. När väl Frostaliden står klart är det en av de större trästadsdelarna i landet.

– Även för flerfamiljshus finns det fördelar att bygga stomme, balkar och bjälklag av trä. Vi kan exempelvis erbjuda en väldigt bra ljudisolering mellan de olika våningsplanen, vilket kanske inte stämmer överens med den generella bilden av trähus, säger Andreas Gustafsson, chef för projektutveckling på Götenehus.

Fakta Projekt Trästad
Projekt Trästad bildades 2012 av 17 kommuner och länsstyrelser. Trästad har som mål att vidareutveckla modernt, industriellt och klimatanpassat trähusbyggande. Projektet ska vara en inspirationskälla för lokala byggare, arkitekter, planerare och politiker. I januari 2014 fick Projekt Trästad ytterligare 3 miljoner kronor av regeringen.

Redaktionen

Källa: Götenehus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.