Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Bygger om Olympia

Publicerad: 29 Oktober 2014, 09:14

Parterna har tecknat avtal om Peabs uppdrag att bygga om och till fotbollsarenan Olympia i Helsingborg. Beställare är Kärnfastigheter i Helsingborg och kontraktssumman uppgår till cirka 324 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgPeab

Projektet omfattar ombyggnad, tillbyggnad och nybyggnad av totalt 27 000 kvadratmeter inklusive ouppvärmda publikytor och läktarytor. Arbetet innebär att fotbollsarenan Olympia anpassas till modern UEFA-standard och kommer efter ombyggnaden även att kunna användas till konserter och andra evenemang.

Fotbollsmatcher kommer att spelas som vanligt under projektets gång, då arbetet fokuseras till en läktare i taget. Byggstart sker omgående.
Vad som sker nu är att Helsingborgs IF spelar sin sista hemmamatch för säsongen mot IFK Göteborg den 27 oktober. Några dagar senare etableras en byggarbetsplats på träningsplanen utmed Filbornavägen.

Steg ett i ombyggnadsprocessen är att riva ståplatsläktaren mot söder. Denna läktare kommer att styckas upp och återanvändas. Parallellt kommer entreprenören att bygga om och till  östra läktaren. Etapp två i ombyggnationen inleds efter nästa säsong, om cirka ett år. Då byggs norra och västra läktaren om. I mars 2017 ska nya Olympia att stå färdigt.

Redaktionen

Källa: pressmeddelande Peab, Helsingborg

Ämnen i artikeln:

HelsingborgPeab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.