Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Bygger ny stadsdel i Norrtälje

Publicerad: 4 november 2015, 06:58

Bild: Norrtälje kommun.

I Norrtälje har kommunfullmäktige beslutat att markanvisa sex aktörer i ett samverkansprojekt för byggandet av den nya stadsdelen Lommarstranden. Aktörerna har tilldelats 15 250 ljus BTA var.


Ämnen i artikeln:

RoslagsbostäderNorrtäljeObos KärnhemMagnolia bostad

I Norrtälje har kommunfullmäktige beslutat att markanvisa sex aktörer i ett samverkansprojekt för byggandet av den nya stadsdelen Lommarstranden. Aktörerna har tilldelats 15 250 ljus BTA var för hyresrätter, bostadsrätter och småhus.

– Den här naturnära och barnvänliga stadsdelen blir ett oerhört bra tillskott till vår stad. Det är fantastiskt roligt att vi har så många exploatörer som vill vara med och tillsammans utveckla Lommarstranden, sa Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande, när beslutet fattades av kommunstyrelsens arbetsutskott.

De sex aktörerna är Lommarskogen Utveckling AB, Roslagsbostäder, Credentia, Magnolia Bostad, Kärnhem samt Norrtälje kommun.

Genomförandet kommer att påbörjas 2017 och första inflyttning beräknas ske 2020.

Redaktionen

Källa: Norrtälje kommun

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.