Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Bygger nio hus åt Vätterhem

Publicerad: 5 augusti 2015, 06:12

Skanska har slutit avtal med Vätterhem om att bygga nio hus med 129 hyreslägenheter i Strandängen, Jönköping. Projektet som går under namnet Kultur- och Gatuhusen har ett ordervärde på cirka 160 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

JönköpingSkanskaVätterhem

Avtalet innebär en fortsättning på det samarbetsavtal som tecknades 2013 och inleddes med byggandet av det så kallade Ormhuset med 80 lägenheter vid Vätterns strand. Ormhuset blir inflyttningsklart till hösten i år.

Strandängen är ett nytt område som byggs cirka tre kilometer norr om staden byggs en helt ny stadsdel. Totalt planeras för 700 lägenheter i området.

De nio husen som Skanska nu ska uppföra blir tre till fyra våningar höga och byggs i tre etapper med omgående byggstart för första etappen. Färdigställande och inflyttning sker etappvis där de första husen beräknas vara färdiga i slutet av 2016 och den sista etappen ska vara färdigställd i slutet av sommaren 2018.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska, 2015-07-07

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.