Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Bygger museum för 248 miljoner

Publicerad: 9 november 2015, 07:46

Illustration: Carlstedt Arkitekter och Urbio 1.

NCC har fått i uppdrag att bygga nya Sörmlands Museum i Nyköping. Ordervärdet från Sörmlands läns landsting är 248 miljoner kronor, plus markarbete värt 50 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NCCNyköping

– Byggnaden blir en tidskapsel där vi ska bevara kulturhistoriska föremål till eftervärlden. Det nya museet kommer att öka utbudet av kultur i Nyköping samt bli ett nytt besöksmål för turister, säger Johnny Niskanen, teknikchef på Sörmlands läns landsting.

Det nya museet kommer att bli 13 000 kvadratmeter stort, med restaurang, café, butik och kontor. Dessutom byggs en sal där landstingsfullmäktige kan hålla sammanträden.

Museet får även restaurang, café, butik och kontor. Utanför entrén anläggs en park med utställningsföremål. Projektet genomförs via så kallad partnering tillsammans med landstingen.

– Genom att jobba i partnering har vi fått en mycket effektiv process under de 1,5 år vi förberett projektet. Det innebär också att vi kommer att kommer att få en kortare byggtid än vid ett traditionellt samarbete, säger Matti Virkki, affärschef på NCC Construction.

Sörmlands Museum ska vara färdigbyggt i december 2017 och invigas i början av hösten 2018.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NCC

Ämnen i artikeln:

NCCNyköping

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.