Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Bygger i Solna och bidrar till gula linjen

Publicerad: 26 november 2015, 08:30

Bild: Veidekke.

Veidekke Bostad har förvärvat oexploaterad mark i Solna, där man planerar för 230 nya lägenheter. I samband med förvärvet bidrar bolaget med 10 miljoner kronor till den planerade gula tunnelbanelinjen.


Ämnen i artikeln:

Gula linjenVeidekkeSolna

Veidekke Bostad har förvärvat oexploaterad mark i Solna, där man planerar för 230 nya lägenheter. I samband med förvärvet bidrar bolaget med 10 miljoner kronor till den planerade gula tunnelbanelinjen i Hagastaden och Hagalund.

– Detta är första steget i att skapa en naturlig länk med liv och rörelse mellan Solna och Hagastaden, säger Mårten Othérus, Regionchef på Veidekke Bostad.

Veidekke är därmed ett av raden bolag som är med och delfinansierar den gula tunnelbanelinjen. Sedan tidigare har bland annat Akademiska Hus bidragit med 40 miljoner, Fabege med 100 miljoner, Skanska med 65 miljoner och Diligentia med 10 miljoner. Till största del finansieras den dock av Stockholms läns landsting och Solna stad.

Bostäderna längs med Solnavägen kommer att ha bottenvåningar med kommersiell verksamhet. Ambitionen är att detaljplanen ska vinna laga kraft under 2017 och att projektet ska byggstartas 2018.

Redaktionen

Källa: Veidekke Bostad

Ämnen i artikeln:

Gula linjenVeidekkeSolna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.