Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Byggbranschen starkt uppåt i Stockholmsregionen

Publicerad: 12 augusti 2014, 11:22

Enligt rapporten Stockholmsbarometern från Stockholms Handelskammare fortsätter Stockholms läns näringsliv att växa och byggindustrin uppvisar den största vändningen på fyra år under det andra kvartalet.


Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Sysselsättningen förbättras och konjunkturindikatorn för Stockholms län är oförändrad på 19 under årets andra kvartal.

– Huvudstaden är landets verkliga tillväxtmotor. Den ekonomiska aktiviteten i kombination med befolkningsökningen gör att behovet av reformer på infrastrukturområdet ökar. De viktigaste prioriteringarna nu är att bygga Förbifart Stockholm och påbörja projekteringen av den östliga förbindelsen, kommenterar Alen Musaefendic, ekonomisk analytiker på Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

Rapportens huvudpunkter:
• Jämfört med första kvartalet 2014 har konfidensindikatorn för byggindustrin gått upp med 38 punkter, från -30 till dagens 8, den största vändningen på fyra år. Det innebär också att byggbranschen i Stockholms län växer för första gången på två år. I övriga riket fortsätter byggindustrin att krympa.

• Arbetsmarknaden i Stockholmsregionen växer för andra kvartalet i rad, efter två år av oavbruten minskning. De branscher som nyanställer mest är bygg, tillverkning och livsmedelshandel. Uppdragsverksamheten och databranschen nyanställer också.

• Stockholms näringsliv fortsätter att växa snabbare än övriga riket. Konjunkturindikatorn för Stockholms län ligger oförändrat på 19 under årets andra kvartal, vilket är högre än genomsnittet sedan år 2000 på 12. Konjunkturindikatorn för hela landet minskar från 16 till 15.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms Handelskammare

Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.