Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

BTH bygger i Sollentuna

Publicerad: 12 oktober 2017, 11:08

Illustration: KOD arkitekter.

Sollentuna kommun har utsett BTH Bostad till vinnare i markförsäljningstävlingen för det sista kvarteret i utvecklingsområdet Häggvik.


Ämnen i artikeln:

BTH BostadHäggvikSollentuna

Det var under våren 2017 som Sollentuna kommun bjöd in byggherrar som tidigare presterat bra i kommunen att delta i en riktad markförsäljningstävling för kvarteret Staven, som det kallas.

Kvarteret ligger vid Sollentunavägen/Ugglevägen och är den sista fastigheten som säljs i det tidigare industriområdet. Det vinnande anbudet kom från BTH Bostad. Förslaget innehåller 44 bostäder i ett flerbostadshus i trä.

– Denna viktiga pusselbit säkerställer att hela området blir precis så tilltalande och inbjudande som vi önskat. Att vi nu även ser ytterligare byggnation i trä i kommunen, är särskilt välkommet, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Den föreslagna byggnaden har upp till 5 våningsplan. I avtalet framgår att fastigheten även ska innehålla publika lokaler på marknivå.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.