Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Boverket vill bort från stuprör i samhällsplaneringen - föreslår nytt råd

Publicerad: 3 mars 2022, 14:04

Boverket har tagit fram ett förslag till på hur en nationell planering kan utvecklas, då de har sett ett behov av att komma bort från stuprören i samhällsplaneringen. På bilden, en modell över planerad bebyggelse vid Stockholms norra infarter. Boverkets generaldirektör Anders Sjelvgren till höger.

Foto: Wikipedia/Charlotte Nilsson.

En ny struktur för samhällsplanering, där tio myndigheter samverkar och för en dialog med kommuner och regioner som ansvarar för den långsiktiga planeringen. Förslaget kommer från Boverket och Miljömålsrådet och har i dagarna skickats till regeringen.


Ämnen i artikeln:

BoverketAnders SjelvgrenRegeringen

– Konkurrensen om marken ökar i samhället och fler frågor behöver i dag ses och hanteras utifrån ett nationellt perspektiv. Vi statliga myndigheter behöver utveckla bättre former för samverkan och

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.