Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag08.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Boverket tvingas säga upp anställda

Publicerad: 13 November 2020, 10:30

Boverket säger upp nio anställda på grund av minskade anslag.

Foto: Franz Feldmanis

Myndigheten flaggade redan i februari för att minskningar av personalstyrkan väntar före årsskiftet på grund av minskade anslag. Nu skrider man till verket.


Ämnen i artikeln:

Boverket

Orsaken till nedskärningen är minskade anslag med 25 miljoner kronor från nästa år för verksamhetsområdena PBL-kompetens och digitalisering. 

Läs även: Därför måste Boverket skära ner 

I februari trodde man att konsekvensen skulle bli att runt tjugo anställda skulle behöva gå, men nu har siffran bantats ned till nio personer, det vill säga från 279 till 270 anställda. 

– Det är tråkigt att tvingas säga upp personal, men vi ser ändå att Boverket kommer att vara en myndighet med hög kompetens för att genomföra de uppdrag som regeringen ger oss som nationell myndighet inom planering, byggande och boende, säger HR-chefen Leif Clemedtson, i ett pressmeddelande. 

Läs även: Boverket ska utreda omställningen av kontor och butiker till bostäder 

Boverket genomför även andra typer av organisationsförändringar för att spara minst fem miljoner kronor på övriga kostnader. 

– Vi genomför flera olika åtgärder för att anpassa oss till en minskning av anslagen. Trots detta behöver vi säga upp personal och har därför i dag lämnat ett varsel till Arbetsförmedlingen.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Boverket

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.