Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Boverket: buller inget hinder för byggande

Publicerad: 17 januari 2017, 11:28

Boverket har kommit fram till att trafikbuller inte längre utgör något hinder för bostadsbyggandet, och därmed att en ändring i bullerförordningen inte längre är nödvändig.


Det var i december 2015 som Boverket fick i uppdrag att utvärdera bullerförordningen. Förra året utökades uppdraget till att också göra en konsekvensanalys av de ändringar i förordningen som den förra regeringen skickade på remiss under sommaren 2014.

Riksdagen har under en tid legat på regeringen om att besluta om de förändringar som legat ute på remiss, men Boverkets slutsats är alltså att en sådan ändring inte är nödvändig och att trafikbuller ej längre är ett hinder för bostadsbyggande.

Boverket anser därför att en ändring i bullerförordningen enligt den förra regeringens förslag inte längre är nödvändig och skulle inte möjliggöra fler bostäder.

– Förslaget som förra regeringen kom med 2014 skulle enligt Boverkets rapport inte hjälpa bostadsbyggandet i Sverige men det riskerar att leda till sämre boendemiljöer, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Här kan du läsa mer om Boverkets regler om buller.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.