Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

BoKlok första byggherre i Gunsta

Publicerad: 18 oktober 2017, 05:29

Första etappen av den kommande BoKlok-bebyggelsen i Gunsta. Illustration: BoKlok

BoKlok utvecklar ett nytt område i Gunsta, Uppsala. Totalt ska bolaget bygga uppemot 250 bostäder i fem olika etapper de kommande fem åren. “Känns roligt att bygga till människor med vanliga plånböcker”, säger projektledare Timo Lumioja.


Ämnen i artikeln:

Boklok

BoKlok utvecklar ett nytt område i Gunsta, Uppsala. Totalt ska bolaget bygga uppemot 250 bostäder i fem olika etapper de kommande fem åren. BoKlok är på plats som första byggherre och bygger 64 bostadsrätter med beräknad inflyttning våren 2019 i den första etappen. Husen kommer att ligga nära busshållplats, mataffär och förskola.

– Framöver kommer vi även att bygga radhus. Gunsta ligger nära både Uppsala och Arlanda och här har man både centrum och naturen runt knuten, säger Timo Lumioja, projektledare på BoKlok, i ett pressmeddelande.

Uppsala kommun räknar med att bygga totalt 1 500 bostäder i området fram till år 2030. Visionen är att skapa en hemtrevlig småstad med en blandning av olika bostadstyper nära natur och friluftsliv, samtidigt som Uppsala centrum nås på strax över 10 minuter med bil, Arlanda är just runt hörnet och Stockholm en timme bort.

– Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris för människor med vanliga plånböcker känns roligt, säger Timo Lumioja.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Boklok

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.