Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Boet Bostad utvecklar för 115 miljoner i nytt Linköpingsområde

Publicerad: 13 september 2022, 06:02

Illustration: Boet Bostad

Boet Bostad utvecklar ett nytt kvarter med 99 hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Skogsvallen i Linköping.


Ämnen i artikeln:

Boet BostadSvepet

Boet Bostad ska utveckla 99 hyreslägenheter i det nya bostadsområdet Skogsvallen i stadsdelen Hjulsbro, i sydöstra Linköping. 

De yteffektiva lägenheterna får ett till fyra rum och kök med balkong eller uteplats. Bostäderna fördelas i fyra hus, samtliga med fasader i trä. I projektet ingår också att skapa trivsamma utemiljöer för de boende och besökare.

NCC får bygguppdraget för 115 miljoner kronor. 

– Genom att involvera NCC i tidigt skede har vi tillsammans hittat bra och hållbara lösningar som gör att vi kan bygga vidare på den moderna trädgårdsstaden Linköping, kommenterar Ferdinand Grumme, vd för Boet Bostad.

Projektet har stort fokus på hållbart byggande med höga krav på energieffektivitet. Målsättningen är att byggnaden ska tilldelas Boverkets energibonus, vilken ges till nybyggda hus med en energianvändning som motsvarar högst 56 procent av kravnivån för nyproduktion enligt Boverkets byggregler, BBR. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Boet BostadSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.