lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Bodens kommun vill äga själva

Publicerad: 19 december 2013, 14:30

Kommunstyrelsen samlas till ett extra sammanträde med syftet att ta ställning till en avsiktsförklaring inför ett eventuellt fastighetsköp av Sveafastigheters bestånd i Boden.

Ämnen i artikeln:

SveafastigheterBoden

Kommunstyrelsen samlas till ett extra sammanträde  med syftet att ta ställning till en avsiktsförklaring inför ett eventuellt fastighetsköp av Sveafastigheters bestånd i Boden.

– Vi vill ge en signal till Sveafastigheter att vi vill äga fastigheterna, förklarar kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Lidberg.

Julfriden kommer sent för Bodens politiker. Dagen före julafton samlas kommunstyrelsen till ett extra sammanträde. På dagordningen finns endast ett ärende: Beslut om avsiktsförklaring inför ett eventuellt fastighetsköp. De fastigheter som det gäller är Sveafastigheters bestånd i Boden, förutom Enter galleria. I beståndet ingår bland annat äldreboenden och Boden Arena.

Bodens kommun har under året utrett frågan om ett gemensamt fastighetsbolag med Sveafastigheter. Under hösten valde kommunen att istället fortsätta att utreda ett helt kommunägt bolag. Diskussionen om att eventuellt köpa Sveafastigheters bestånd har levt vidare och avsiktsförklaringen är ett steg i processen.

– En avsiktsförklaring av det här slaget är inte juridiskt bindande. Den bestämmer inte pris eller andra villkor. Den säger inte heller att vi ska köpa husen. Men den visar att vi menar allvar och vill fortsätta dialogen, förklarar Bosse Strömbäck, vice ordförande i kommunstyrelsen.

Om kommunstyrelsen ställer sig bakom avsiktsförklaringen väntar förhandlingar om villkor under första kvartalet 2014. Målet är att kunna lyfta frågan till kommunfullmäktige i slutet av februari.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Bodens kommun

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev