lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Bilder: Stjärnduons nya krog i Slakthusområdet klar

Publicerad: 19 april 2023, 13:54

Lokalen ligger i de före detta Slakthushallarna, en samling industribyggnader i jugendstil från 1912, där Atrium Ljungberg öppnar matmarknaden Hus 26.

Foto: Malin Fränberg

Hyllade kockduon Adam&Albin – eller Adam Dahlberg och Albin Wessman som de heter – har nu slagit upp dörrarna till sin nya restaurang Solen i Slakthusområdet. Se hur resultatet blev efter två års planering.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Restaurang Solen, som Fastighetsnytt berättade om i februari, har nu öppnat i Atrium Ljungbergs mat- och kultursatsning Hus 26 i utvecklingsområdet Slakthusområdet, intill Globen i söder Stockholm.

Läs mer: Bilder och pris: Fastighetsbolag köper loss marken till nya t-baneuppgången

Krogen är enligt krögarna inspirerad av Los Angeles restaurangliv med smaker av Sydamerika, Mellanöstern och Sydeuropa. Här finns plats för 150 gäster.

Se bildspel nedan.

Fler barer och restauranger på gång i Hus 26

Förutom Solen öppnar nischade musiklyssningsbaren Hosoi, som tidigare huserade på Brunkebergstorg i Stockholm, en restaurang/bar/lyssningsrum i fastigheten. Det dedikerade musikrummet blir här större än tidigare. Stockholm Roast, som etablerade sig i Slakthusområdet redan under 2020, finnas också här. De har utökat sin verksamhet med restaurang, vinbar och bageri i Hus 26. Enligt Atrium Ljungberg är alla aktörer noga handplockade med den gemensamma faktorn att de i Slakthusområdet ser möjligheten att förverkliga sina egna passionsprojekt.

Bild 1/6  Lokalen präglas av rundade former, med välvda väggar och möbler som ska ge en lager-på-lager-effekt.

Foto: Malin Fränberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev