lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Bilder: Så blir AMF:s fjärde pusselbit i Mood district – ”Har gått från döda, mörka bakgator”

Publicerad: 4 oktober 2022, 10:02

AMF visar de första bilderna på bolagets planer för kontorshuset på Jakobsbergsgatan 24. Se fler bilder i artikeln nedan. Foto: AMF Fastigheter

AMF Fastigheter visar nu upp planerna för utvecklingen och ombyggnationen av fastigheten Jericho 34 på Jakobsbergsgatan 24 – vilket blir den fjärde pusselbiten i kvarteret som AMF nu omvandlat i tio år och som förändrat bilden av centrala Stockholm.

Ämnen i artikeln:

MOODSvepetAMF FastigheterStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


AMF Fastigheter håller just nu på att utveckla fastigheten Jericho 34 i Mood district till en mer flexibel och långsiktig hållbar kontorsfastighet. 

Fastigheten har varit i bolagets ägo sedan 2013 då man köpte den av det tyska försäkringsbolaget Allianz för 1,6 miljarder kronor. 

Läs mer: LISTA: Så ser bolagens kontorsbehov ut – nu och framåt: ”Minskat våra ytor” 

Den uthyrbara ytan omfattar drygt 15 000 kvadratmeter fördelat på tre byggnader i kvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan. 

Byggstart sker under nästa år och inflyttning planeras till 2024.  

Växter klättrar längs fasaden på det nyutvecklade kontorshuset.

– Det gamla telegrafhuset är en av citys mest kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Med ombyggnationen ser vi till att kulturvärdet bevaras – samtidigt som vi gör fastigheten hållbar för framtidens behov. Vi ser fram emot att snart kunna välkomna fler innovativa bolag till en modern arbetsplats i Stockholms mest mångfacetterade och dynamiska stadsdelar, kommenterar Tove Törneman, projektchef för Jakobsbergsgatan 24 på AMF Fastigheter.   

Projektchef Törneman fortsätter: 

– Med den här omvandlingen går vi längre än vad som är vanligt i branschen. Vi beräknar klimatavtrycken tidigare i projekteringsfasen vilket möjliggör löpande justeringar för att reducera koldioxidutsläppen. Här ska framtidens bolag kunna växa, krympa och förnyas – utan att stora, klimatbelastande ombyggnationer måste göras. 

Det blir mer flexibla kontorsytor när fastigheten är uppdaterad.

Med utvecklingen av Jakobsbergsgatan 24 fortsätter nu bolagets en 10 år lång förvandling av Mood District: 

– Vi har gått från döda, mörka bakgator som ingen trodde på till ett av Stockholms mest attraktiva och levande kontorsområden. Detta tack vare långsiktig stadsutveckling som ger plats åt restauranger, butiker och caféer och skapar liv under stora delar av dygnet, kommenterar Jenny Sivervik, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter. 

Läs mer: Bilder: Nu byter Rutger Arnhult kontor – flyttar in i Kungsledens lokaler 

Bild 1/2  Ett stort atrium med mycket ljusinsläpp för de som vill arbeta i en omväxlande miljö.

Jericho 34

En kontorsfastighet med inslag av handel och bostäder som omfattar kvarteret mellan Regeringsgatan, Jakobsbergsgatan och Lästmakargatan. Kontorslokalerna har renoverats successivt. Bland grannarna märks flera av de stora bankerna och Sveriges största advokatbyråer. Avståndet till Stureplan är 300 meter. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev