Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Balder ökar insatsen i Solvallastaden – startar joint venture

Publicerad: 16 juni 2022, 06:13

Volymskiss över Solvallastaden. Förvärvade byggrätter 2018 inom streckad linje och det nyligen genomförda förvärvet inom heldragen linje. Bild framtagen av White & ETTELVA Arkitekter.

Foto: Pressbild

Fastighetsbolaget Balder och Stockholms Travsällskap startar joint venture-bolag med avsikt att utveckla ytterligare tre kvarter och 500 bostäder i Solvallastaden.


Ämnen i artikeln:

SolvallastadenSvepetBalder FastigheterErik Selin

Redan 2018 förvärvade Balder cirka 83 000 kvadratmeter byggrätter i utvecklingsområdet Solvallastaden. Nu stärker bolaget sin position genom att tillsammans med Stockholms Travsällskap förvärva ytterligare cirka 50 000 kvadratmeter för boende och kommersiell service. 

Läs mer: Fastighetsbolagen skeptiska till laddstolpsmål - ”Vi vill inte investera i onödan” 

Sammantaget har fastighetsbolaget Balder byggplaner för nio kvarter med runt 1 300 bostäder och lokaler för såväl handel som service.

- För Balder är den nya affären en naturlig utveckling av vår satsning i Solvallastaden och Stockholm. Vi uppskattar det fina samarbetet med travsällskapet och Stockholms stad och ser fram emot att förverkliga planerna tillsammans. Det är vår gemensamma ambition att ta tillvara på Solvallastadens unika förutsättningar och skapa en levande och attraktiv stadsdel, säger Erik Selin, vd på Balder i en kommentar.

Läs mer: Dokument: Snabbspåret till framtiden - går det på räls? 

De nyförvärvade byggrätterna kommer att utvecklas i ett joint venture mellan Balder och Stockholms travsällskap. När detaljplanen är klar överlåts travsällskapets projektdel till Balder som kommer att äga och driva det vidare. Stockholms stad beräknar starta planarbetet i slutet av 2022 vilket då skulle innebära en första byggstart under senare delen av 2025 och inflyttning för de första boende i slutet av 2027.

Solvallastaden är ett betydande stadsutvecklingsprojekt som initierats av Stockholms stad och Stockholms Travsällskap. Totalt kommer där att byggas cirka 2 200 bostäder och bland annat en ny F-9 skola, kontorshus, handelslokaler och hotell. Invid Solvallastadens framtida torg kommer dessutom en hållplats på Tvärbanans Kistagren att finnas.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.