Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Balder och Serneke utvecklar fler fastigheter i Karlastaden

Publicerad: 15 juli 2021, 11:56

Foto: Balder/Serneke

Balder och Serneke bildar ett JV-bolag för fortsatt samarbete i Karlastaden. Bolaget ska utveckla cirka 450 bostäder.

Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterSerneke

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Det gemensamma bolaget ska utveckla tre av de totalt åtta fastigheterna i den växande stadsdelen Karlastaden på Lindholmen, i Göteborg. Byggnaderna omfattar totalt cirka 45 000 kvadratmeter och kommer enligt initiala planera att uppföras med mellan sju till 27 våningar. Utöver de cirka 450 bostäderna kommer byggnaderna inhysa handel, butiker och kontor. Byggstart förväntas ske under 2022 och inflyttning beräknas till 2024. 

– Det känns väldigt glädjande att, tillsammans med Serneke, ta nästa steg mot att realisera ett av Nordens mest spännande fastighetsutvecklingsprojekt. Vi fortsätter vårt goda samarbete med Serneke och ser med tillförsikt fram emot att fortsätta utvecklingen av Karlastaden, säger Erik Selin, vd för Balder, i ett pressmeddelande. 

Läs även: Balder går in i Karlatornet: ”En optimal lösning”

I affären ingår kommande entreprenader för Serneke. Det underliggande fastighetsvärdet av JV-bolaget, som Balder köper 50 procent av, uppgår till 558 miljoner kronor. 

– Det här är en stor händelse i Karlastadens historia men också för mig personligen som, tillsammans med många kollegor, under lång tid har drivit planerna för stadsdelen från idéstadie till genomförande. Att vi nu fortsätter vårt samarbete med Balder för att skapa ännu fler bostäder och en ny levande del i staden känns extremt tillfredsställande, säger Ola Serneke, vd för Serneke Invest, i ett pressmeddelande.

Balder är sedan december 2020 hälftenägare i det gemensamma bolaget Karlatornet AB, som äger och utvecklar Karlatornet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev