fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Balder och Serneke utvecklar bostäder i Umeå

Publicerad: 17 maj 2021, 13:18

Balder och Sernekes projekt i Tomtebo Gård, i Umeå. Foto: White Arkitekter

Balder och Serneke ska tillsammans utveckla cirka 200 bostäder i Umeå. Projektet är Balders första etablering i staden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeBalder FastigheterSernekeUmeå

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


De båda företagen har gemensamt tilldelats en markanvisning för ett kvarter i området Tomtebo Gård, ett av de största bostadsprojekten i Umeå. Förslaget från bolagen omfattar cirka 200 lägenheter, både hyres- och bostadsrätter i varierade storlekar, samt ett antal radhus. White Arkitekter och Tyréns har deltagit i framtagandet av förslaget.

– Det känns väldigt roligt att, tillsammans med Serneke, ha fått förtroendet att förverkliga detta fina bostadsprojekt. Det här blir även Balders första etablering i Umeå, vilket är ett mycket spännande och efterlängtat steg, säger Emil Engelbrektsson, Sverigechef Fastighetsutveckling på Balder, i ett pressmeddelande. 

Förslaget har ett stort fokus på miljö och social hållbarhet med exempelvis solcellslösningar, återvunnen värme från avloppsvatten och prioritering på gröna gårdar samt mötesplatser. Projektet certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. 

– Vi har ett flertal fina samarbetsprojekt med Balder runtom i landet så det känns väldigt bra att vi tillsammans nu också kan presentera ett stort projekt i Umeå. I Sernekes expansion i vår norra region är Umeå en självklar tillväxtort att finnas på och där vi nu kan växla upp vår närvaro, säger Mikael Thorgren, regionchef på Serneke Sverige, i pressmeddelandet. 

Planerad byggstart är våren 2022 och bostäderna väntas kunna färdigställas från årsskiftet 2023/2024 och framåt.  

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev