Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Atrium Ljungberg vill skapa stadskärna

Publicerad: 2 Maj 2014, 05:30

Bild: Sweco Archtects

Under tisdagen presenterade fastighetsbolaget Atrium Ljungberg sina planer för området kring Gränby Centrum och Gränby Köpstad i Uppsala.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergUppsalaSwecos arkitekter

Visionen är att, tillsammans med kommunen och andra aktörer, skapa en attraktiv och levande stadsdel, Uppsalas andra stadskärna. Det nya Gränby ska komplettera citykärnan och fylla ett växande behov av framför allt handel och bostäder kombinerat med restaurang- och kulturverksamhet. Fram till år 2020 beräknas befolkningsökningen bli nio procent och den ökade köpkraften femton procent, cirka 2,3 miljarder kronor bara för Gränbys närmarknad.

– Vi har successivt utvecklat Gränby Centrum genom åren. Nästa steg blir att skapa en helhet, en stadsdel, av köpcentrumet och omkringliggande områden. Uppsalas starka tillväxt och kommunens och andra aktörers planer för Gränby ger oss goda förutsättningar att bygga vidare och ta ett större grepp om området, säger Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund.

Atrium Ljungbergs vision för området, som totalt omfattar cirka 120 000 kvadratmeter uthyrbar yta, är att skapa en förlängning av staden med allt vad det innebär i form av infrastruktur, social service, restaurangutbud och fritidsaktiviteter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.