Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Atrium Ljungberg bygger åt Nordisk Film

Publicerad: 21 mars 2017, 09:23

I samarbete med Atrium Ljungberg öppnar Nordisk Film biografsalonger i Uppsala och Malmö.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergMalmöUppsala

Samarbetet är en satsning i Sverige för Nordisk Film, som äger de största biografkedjorna i Danmark och Norge. I ett första steg öppnar två stora biografer i Uppsala och Malmö. Atrium Ljungberg bygger de nya biograferna där Nordisk Film blir hyresgäst. Det planeras även för en tredje biograf i Stockholmsområdet.

De biografer som initialt byggs kommer att ligga i Atrium Ljungbergs fastigheter i de två städerna. I Gränbystaden i Uppsala planeras för en biograf med fem salonger med planerad öppning i slutet av 2018. Även i Mobilia i Malmö planeras en biograf med fem salonger. Där är öppningen planerad till våren 2020.

– Atrium Ljungbergs vision är att skapa stadsmiljöer som lever alla tider på dygnet. I det arbetet är biografer en viktig del då det skapar ett utbud efter ordinarie öppettider. I Nordisk Film har vi funnit en erfaren samarbetspartner som kommer kunna erbjuda ett attraktivt och innovativt underhållningsutbud, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.