Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Astra Zeneca flyttar in i hjärtat av GoCo-klustret

Publicerad: 2 juli 2021, 12:38

Astra Zeneca kommer att hyra 700 kvadratmeter på första våningen i GoCo House.

Foto: GoCo

Nu är det klart att läkemedelsjätten Astra Zeneca flyttar in i signaturbyggnaden, GoCo House, mitt i Mölndals nya innovationskluster, och även blir en stor medfinansiär till innovationsprogrammet.


Ämnen i artikeln:

MölndalNext Step GroupBalder Fastigheter

Precis som Fastighetsnytt rapporterade i mars så satsar flera börsjättar miljarder på att utveckla Mölndals gamla industriområde till en innovativ stadsdel med fokus på forskning och kunskapsutbyte. 

Nu är det klart att Astra Zeneca flyttar in i signaturbygganden som Next Step Group, som Balder äger en tredjedel av, färdigställer 2023 i hjärtat av innovationsstaden. 

– Detta är en unik satsning som vi vill bidra till och ha nytta av. Därför vill vi etablera oss i GoCo House, som är byggt just för att accelerera innovation, kommenterar Astra Zenecas platschef Matti Ahlqvist.

Läs även: Mölndal storsatsar på Life Science

Läkemedelsbolaget blir även medfinansiär till GoCo Arena, tillsammans med bland annat Sahlgrenska akademin och Göteborgs universitet, vilket innebär att Astra Zeneca också kommer att vara med och sätta agendan för innovationsprogrammet som startades för drygt ett år sedan. 

– Att Astra Zeneca nu följer Sahlgrenska akademin och blir en av våra Founding Partners visar hur viktigt detta är och att det är nu det händer, säger Marie Uddenmyr, ansvarig för GoCo Arena.

Mer om GoCo Health Innovation City

• Life Science-staden drivs av Vectura Fastigheter i Stockholm och Next Step Group i Hovås, med Astra Zeneca som initiativtagare. 

• Visionen är att skapa en global hub för Life Science-branschen, där kreativitet och utbyte av idéer är inbyggt i hela staden. 

• Över 100 000 kvadratmeter yta med kapacitet för 350 företag och 7 000 människor planeras. 

 

Källa: GoCo

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.