Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Årets Stockholmsbyggnad 2013

Publicerad: 17 april 2013, 14:09

Brf Kobran på Telefonplan.

När Stockholmarna röstade var det återigen en bostadsfastighet som vann, Brf Kobran på Telefonplan.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadWingårdhs Arkitektkontor

När Stockholmarna röstade var det återigen en bostadsfastighet som vann, Brf Kobran på Telefonplan. Arkitekt är Wingårdh Arkitektkontor.

Årets Stockholmsbyggnad är ett årligen återkommande pris som ger stockholmarna möjlighet att nominera och rösta fram finalister och slutligen en vinnare bland alla nybyggnationer i Stockholm.

Motiveringen som juryn hade till varför detta hus skulle finnas med bland finalisterna är:

“Ett vågat hus som med välskräddad elegans och enkelhet erbjuder små lägenheter med stora gemensamma kvaliteter i en grön takterrass.

Den svarta fasaden är här sällsynt lyckad och lockar med ett svagt silverstrecksglimmer fram djupverkan i den äldre tegelbyggnaden mitt emot.”

– Jag tycker det är bra att det återigen är ett bostadshus som vinner tävlingen och jag ser det som en bekräftelse på att bostäder är viktigt för stockholmarna. Jag vill att stockholmarna blir mer delaktiga i gestaltningen av det framtida Stockholm eftersom stadens utformning ska utgå från människors önskemål, säger Regina Kevius, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

Fakta:
Adress: Flygelgatan 4, Telefonplan
Byggherre: Lean Equity
Arkitekt: Wingårdh Arkitektkontor

Redaktionen

Källa: Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.