Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Årets Stockholmsbyggnad 2011

Publicerad: 14 juni 2011, 22:00

Under onsdagen presenterade stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) vinnaren i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2011 vid en ceremoni i Stadshuset. Det vinnande bidraget blev Barnmorskan 2 i Enskede.


Ämnen i artikeln:

Regina Kevius

Under onsdagen presenterade stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) vinnaren i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2011 vid en ceremoni i Stadshuset. Det vinnande bidraget blev Barnmorskan 2 i Enskede.

Förstapriset mottogs av arkitekterna Anders Bergkrantz och Lasse Vretblad och byggmästarna Bengt Sundvall och Johan Lins.

– Jag tycker att det är roligt att stockholmarna har valt stadsradhusen i kvarteret Barnmorskan 2 i Enskede till årets Stockholmsbyggnad 2011. Stadsradhusen är miljösmarta och har en innovativ gestaltning och planlösning, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Fakta

Totalt 678 stockholmare har röstat på finalisterna i Årets Stockholmsbyggnad 2011. Finalbidragen var förutom vinnaren Barnmorskan 2 även förskolan Paletten, One Tonne Life, Gångaren II, och Pennfäktaren II. Det vinnande bidraget fick 214 röster.

Om tävlingen

Tävlingen är årligen återkommande och ger möjlighet att nominera och rösta fram stora som små byggnader i Stockholms stad: bostadshus, villor, kontor eller köpcentrum, lokaliserade inne i City likväl som utanför stadskärnan. Priset är inte bara avsett som ett skönhetspris utan juryn har också tagit hänsyn till byggnadens miljömässighet, funktion, innovation och betydelse för staden.

Juryn

Regina Kevius (M), stadsbyggnadsborgarråd, ordförande i stadsbyggnadsnämnden

Tomas Rudin (S), oppositionsborgarråd, vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden

Martin Rörby, sekreterare & kanslichef, Rådet till skydd för Stockholms skönhet

Emma Jonsteg, arkitekt, VD Utopia Arkitekter

Lars Epstein, fotograf, Dagens Nyheter

Karolina Keyzer, stadsarkitekt, Stockholms stadsbyggnadskontor

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stadsbyggnads- och idrottsroteln, Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Regina Kevius

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.