Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Årets Stadsbyggnadspris 2013

Publicerad: 23 augusti 2013, 09:02

Malmö Centralstation. Bild: Jernhusen

Årets Stadsbyggnadspris 2013 gick till Malmö Centralstation med Jernhusen AB och Trafikverket som byggherrar.


Ämnen i artikeln:

JernhusenMalmöTrafikverketSwecos arkitekter

Årets Stadsbyggnadspris 2013 gick till Malmö Centralstation med Jernhusen AB och Trafikverket som byggherrar. Medverkande arkitekter är Metro Arkitekter, KHR Arkitekter samt SWECO Architects AB.

Priset delades ut på Stadsbyggandets dag som hölls på Malmö Börshus. Kommittén för Årets Stadsbyggnadspris hade också nominerat bostadsprojektet Brf Havsljuset på Västra Varvsgatan i Västra hamnen med Midroc Property Development AB som byggherre och Metro Arkitekter AB och Johan Celsing som arkitekter.

Årets Gröna Lans gick till bostadshuset Hållbarheten i Västra hamnen, Lilla Varvsgatan med Eon som byggherre och med Hauschild+Siegel Architecture som arkitekter. Dessutom utdelades ett hedersomnämnande för bostadshuset Sjöbergska palatset, Drottningstorget för varsam renovering med MKB Fastighet AB som byggherre och SWECO Architects som arkitekter.

Malmö Centralstation har tidigare tagit emot Brunel Award för utvecklingen av stationen. Jernhusen skriver att utvecklingen av stationsområdet fortsätter i och med planerna för Södra Nyhamnen. Här planerar Jernhusen i första etappen en helt ny byggnad, Glasvasen, med kontor, butiker och service mitt emot Centralstationen. I nästa etapp kommer även hotell och bostäder.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Malmö stad, Jernhusen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.