torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Anrika skolan får nytt liv - blir boutiquehus

Publicerad: 1 september 2021, 14:29

Foto: Stureplansgruppen

Stureplansgruppen skapar ett boutiquehus i anrika Norra latin. Det kommer arrangeras event, banketter, konserter, bröllop och konferenser i byggnaden.

Ämnen i artikeln:

StureplansgruppenNorra latin

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Skolbyggnaden Norra latin är belägen vid Norra Bantorget i Stockholm och har varit ett konferenscenter sedan skolan las ner år 1982. Nu blåser Stureplansgruppen nytt liv i byggnaden och skapar ett boutiquehus i lokalerna. 

– Vi har identifierat marknaden och insåg ganska snabbt att ett boutiquehus för möten saknas i Stockholm. Våra ombonade lokaler i Norra Latin passar till såväl möten och större arrangemang. Det är den härliga hotellkänslan vi vill åt snarare än att uppfattas som en konferensanläggning, säger Carin Sjöberg, vd på Stockholm City Conference Centre AB, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Kovac och Stordalen tar in ny delägare i Stureplansgruppen

Boutiquehuset kommer få en välkomnande lounge, ett atrium som sträcker sig genom byggnaden och sekelskiftesrum som rymmer mellan 20-600 personer för olika typer av event. Byggnaden har kapacitet för totalt 1900 gäster vid mingel. 

– Oavsett om det är ett mindre event eller en storslagen gala som involverar många människor har vi de rätta sociala ytorna för att skapa den absolut bästa helhetsupplevelsen. Detta mitt i Stockholm, nära alla tänkbara kommunikationer som gör det enkelt för gästerna att ta sig dit och hem, fortsätter Carin Sjöberg, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev