Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

AMF omorganiserar

Publicerad: 27 November 2014, 12:45

Martin Tufvesson

Martin Tufvesson utses till ny fastighetsansvarig inom kapitalförvaltningen i AMF där han ska fokusera på frågor som tillväxt och diversifiering. Marie Barkman-Hollaus utses till ny vice vd i fastighetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

AMF Fastigheter

AMF Fastigheter skriver i ett pressmeddelande att bolagets framtida planer på att växa och diversifiera verksamheten innebär att man nu gör en förändring i organisationen. Martin Tufvesson, nuvarande vice vd AMF Fastigheter, lämnar bolaget vid årsskiftet för att tillträda en roll inom AMFs kapitalförvaltning och ansvara för tillgångslaget fastigheter avseende allokering och diversifiering. Rollen knyts till AMFs kapitalförvaltning och Martin Tufvesson kommer att ingå i kapitalledningen på moderbolaget.

Till Fastighetsnytt säger Martin Tufvesson, som varit på AMF Fastigheter i fyra år, att i och med att allokeringen mot fastigheter ska växa vill man också bredda verksamheten, både växa i existerande segment som kontor och handel och via Rikshem, men på sikt även lägga till ytterligare ben till verksamheten.
– Så för att få ett bättre AMF-perspektiv flyttar jag in mer centralt för att kunna fokusera på frågor som tillväxt och diversifiering. Vi kommer titta ganska brett och inventerar andra segment som finns inom Sverige, exempelvis offentliga fastigheter, logistik eller andra geografiska marknader. Men vi har också möjlighet att titta utanför landets gränser. Ambitionen är att helheten inom AMF ska bli större och starkare. Det känns jättespännande och en bra utmaning för mig i mitt yrkesliv, säger Martin Tufvesson.

Marie Barkman-Hollaus, nuvarande ekonomichef, har utsetts till ny vice verkställande direktör från och med 1 januari 2015.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

AMF Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.