Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

ALM Equity köper av Vasakronan

Publicerad: 9 maj 2014, 05:08

ALM Equity har tillsammans med investerare förvärvat fastigheterna Skalden 1 och Poeten 1 i stadsdelen Ingenting i Solna. Fastigheten är obebyggd och ska utvecklas till 620 ungdomsbostäder. Säljare är Vasakronan.


Ämnen i artikeln:

ALM EquitySolnaVasakronan Fastigheter

ALM Equity står för 50 procent av investeringen. Fastigheten har en markareal på cirka 7 450 kvadratmeter och en byggrätt omfattande cirka 23 600 kvadratmeter BTA bostäder och 500 kvadratmeter BTA lokaler. Fastigheten är obebyggd.

Säljare är Vasakronan som tillsammans med Skanska utvecklat området Ingenting genom ny detaljplan. I intilliggande kvarter pågår bostadsbyggnation och under samtidigt pågår renovering av områdets äldre byggnadsminnesmärkta del belägen invid parken som utgör stadsdelens grönområde.

– Eftersom detaljplanen vunnit laga kraft och vårt intressentregister för denna typ av lägenheter är stort räknar vi med att kunna byggstarta delar av projektet under hösten 2014, säger Joakim Alm, vd ALM Equity AB, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande ALM Equity

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.