Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

A house ska vässa Filmhuset – ”Inget vanligt jävla hus”

Publicerad: 30 september 2020, 14:10

Johan Almquist, styrelseordförande för A house, Anna Serner, vd Svenska Filminstitutet, och Zara Larsson, projektansvarig för nyetablering på A house.

Foto: A house

Med de fyra orden beskrev Harry Schein, grundare av Svenska Filminstitutet, Filmhuset 1971. Nu får A house i uppdrag att utveckla verksamheten tillsammans med Svenska Filminstitutet. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

CoworkingStockholm

Med devisen ”Inget vanligt jävla hus” i minnet ska Filmhusets utbud vässas med nya arbetsplatser, eventlokaler och en ambitiös programverksamhet. 

– Att få vara medproducent i Filmhuset är en dröm. Byggnaden, historien, nutiden och framtidsmöjligheterna är fantastiska, säger Johan Almquist, styrelseordförande för A house, i en kommentar. 

Läs även: Nya trenden inom kontor: ”smart sizing” 

A house är en coworking-aktör som sedan starten 2015 har skapat kreativa samarbeten mellan aktörer inom musik, mode, medier och mat, varav bolaget uppges vara mer än redo att anta utmaningen. 

– Vi är oerhört ärade att få förtroendet. Det sjuder av kreativitet runt film i dag, men saknas en plats där människor som delar passionen kan mötas, säger Zara Larsson, projektansvarig för nyetablering på A house, i en kommentar. 

Läs även: Hufvudstaden näst på tur med coworking 

A house huserar i gamla Arkitektskolan på Östermalm i Stockholm, med 100 företagskunder, studios, ett bryggeri, restauranger med mera. 

Nästa år öppnas Filmhuset i regi av A house. 

– A house är en coworking-aktör och innehållsskapare som visat sig vara mycket måna om att utveckla kulturella värden. Vi är förväntansfulla för hur vi nu gör Filmhuset till en motor för kreativitet, säger Anna Serner, vd Svenska Filminstitutet, till pressen.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CoworkingStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.