Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

3500 bostäder i nya stadsdelen Victoria

Publicerad: 11 juni 2021, 09:22

Foto: ÅWL Arkitekter

Balder och KF Fastigheter har bildat ett JV-bolag för att utveckla den framtida stadsdelen Victoria i Kungens Kurva, i södra Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterKF FastigheterKungens Kurva

I den nya stadsdelen Victoria planeras det för cirka 3500 bostäder, restauranger, kaféer, parkytor, skola och förskolor samt vård och närservice. Stadsdelen ligger belägen intill Gömmarens naturreservat. Spårväg Syd kommer få en egen station i området. 

– Det känns mycket spännande att få vara med och skapa en ny levande stadsdel med bostäder i Kungens kurva. Närheten till både handel och natur i kombination med goda kommunikationer ger mycket bra förutsättningar för att skapa ett hållbart framtidsområde söder om Stockholm, säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Läs även: Balder går in i jätteprojekt i Kungens Kurva

Huddinge kommun planerar att efter sommaren ställa ut den första detaljplanen för den nya stadsdelen på samråd. Byggstart väntas ske under 2023. 

– Det här är början på ett nytt och spännande kapitel för Kungens kurva som utvecklas från ett handelsområde till allt vad en regional stadskärna ska innehålla: bostäder, arbetsplatser, nöjen och shopping och dessutom med ett av kommunens vackraste naturområden inpå knuten, säger Daniel Dronjak, kommunstyrelsens ordförande i Huddinge, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.