Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

10 riskområden för översvämning i Sverige – fastighetsbolag skyldiga att agera

Publicerad: 26 juli 2021, 11:14

Centrala Wavre, två mil öster om Bryssel, är dränkt av vatten sedan ån La Dyle svämmar över av de senaste dagarnas regn.

Montage: Wiktor Nummelin, Magnus Glans

Skyfall fortsätter att ställa till det i västra Europa och ännu fler katastrofer väntar om inget görs, varnar forskare. I Sverige pågår ett nationellt arbete med klimatanpassning, där även fastighetsägarna är skyldiga att eliminera risker. Det menar flera experter som Fastighetsnytt har pratat med.


Ämnen i artikeln:

FastighetsägarnaRikard SilverfurBoverketLänsstyrelsen

För en vecka sedan drabbades Tyskland, Nederländerna och Belgien av kraftiga skyfall och översvämningar som fick hus att rasa samman och minst 210 människor att mista livet. I helgen drabbades

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.