tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Politik

Före detta centerpartisten Stefan Hanna leder vågmästarpartiet Utvecklingsdemokraterna i Uppsala. Partiet motsätter sig planerna på en storskalig bostadsutbyggnad och ny spårväg i stan. Dessa planer var förutsättningen när staten lovade att bekosta byggandet av fördubblad spårkapaciteten mellan Uppsala Centralstation och länsgränsen till Stockholm.

Foto: Mattias de Frumerie

”Vill de bo så här? Jag tror inte det” – kommunerna som inte vill bygga vad de lovat staten

I Uppsala och Knivsta vill nyvalda politiker göra ett omtag, från storskaligt bostadsbyggande i hög takt i centrala lägen till småskaligt byggande på flera platser under en längre tid.
– Allt det här ska bort, är det tänkt. Tätt, tätt ska de dynga på med hus, staden ska bara fortsätta, säger Stefan Hanna (UP), när bilfärden tillsammans med Fastighetsnytts reporter och fotograf går vidare till det som ska bli nya södra Uppsala.

Publicerad: 13 december 2022, 17:34

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@bbm.bonnier.se

Medan nya styren till vänster i Göteborg och Stockholm tävlar om att ha den mest framåtlutande nybyggnads- och bostadspolitiken finns det kommuner som går i motsatt riktning.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Just nu 49 kr för 3 månader

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under de första 3 månaderna.

Efter introduktionsperioden på 3 månader förnyas prenumerationen med 30% rabatt på ord.pris: 2 797 kr/år ex. moms och 12 månaders bindningstid och årlig förnyelse till ordinarie pris 3 995 kr. Säg upp prenumerationen när som helst, så avslutas den efter avtalad bindningstid.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag.Erik PellingKnivstaUppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev