Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Victoriahem: Tryggheten ökar i Järvaområdet

Publicerad: 2 november 2022, 15:29

Daniel S Mattsson, regionchef för Stockholm Norra på Victoriahem. Foto: Pressbild

Den upplevda tryggheten under kvällar och nätter har ökat med 23 procent sedan förra året bland boende i Husby. Det visar en undersökning.

Ämnen i artikeln:

SvepetVictoriahem

R


72 procent av de tillfrågade i Rinkeby och Tensta uppger att de känner sig trygga i sitt bostadsområde, en ökning med 7 procent sedan förra året. Det är företaget Aktivbo, som på uppdrag av bostadsbolaget Victoriahem, genomfört undersökningen bland boende i Järvaområdet.

Enkäten skickas ut varje år och distribuerades till sammanlagt 1650 hushåll i Husby, Rinkeby och Tensta. I undersökningen ställs bland annat frågor kring hur de boende upplever sitt område utifrån trivsel- och trygghetsaspekter, skriver Victoriahem i ett pressmeddelande.

– Siffrorna är ett kvitto på att vi är på rätt väg i Järva. Jag är övertygad om att samarbetet med andra aktörer, exempelvis kommunen och andra fastighetsägare, varit en nyckel i detta. Det handlar om ett systematiskt och gemensamt trygghetsarbete, säger Daniel S Mattsson, regionchef för Region Stockholm Norra hos Victoriahem.

Victoriahem skriver vidare att för tio år sedan hade Järvaområdet i Stockholm flest lägenhetsinbrott i Sverige. Sedan 2020 ligger antalet under rikssnittet enligt en sammanställning från den lokala fastighetsägarföreningen i Järva.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev