Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Politik

Uppdrag för att minska diskriminering

Publicerad: 25 Augusti 2017, 11:44

Alice Bah Kuhnke.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Diskrimineringsombudsmannen och Myndigheten för delaktighet har fått i uppdrag att öka kunskapen om diskriminering på arbets- och bostadsmarknaden.


Ämnen i artikeln:

Regeringen

Totalt får myndigheterna 2,8 miljoner kronor för uppdragen, som går ut på att dels vidta särskilda åtgärder för att motverka diskriminering på arbets- och bostadsmarknaden, dels motverka diskriminering av personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden.

– Kunskap är en grundförutsättning i arbetet mot den oacceptabla diskriminering som fortfarande drabbar människor i vårt land. Myndigheter och det civila samhället har centrala funktioner i att både samla och sprida den kunskapen, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

– Under 2016 var funktionsnedsättning den vanligaste diskrimineringsgrunden i de anmälningar som inkom till Diskrimineringsombudsmannen. Vi vet också att utanförskapet och arbetslösheten bland personer med funktionsnedsättning är hög, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Regeringen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.