Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Politik

Sundbyberg årets tillväxtkommun

Publicerad: 21 Augusti 2014, 13:47

Arena för Tillväxt har tillsammans med konsultföretaget Sweco utsett Sundbyberg till Årets Tillväxtkommun 2014.


Ämnen i artikeln:

SundbybergSweco

I ett pressmeddelande skriver Arena för tillväxt och Sweco att Sundbyberg utmärker sig genom att lyckas kombinera Sveriges kraftigaste befolkningstillväxt och högsta bostadsbyggande med en närhet till medborgare och näringsliv.

Juryns motivering
Sundbybergs stad är den lilla och attraktiva staden i storstadsområdet, som framgångsrikt kombinerar en hög tillväxt med närhet till medborgare och näringsliv. Den starka tillväxten, som bland annat tar sig uttryck i landets kraftigaste befolkningstillväxt och högsta bostadsbyggande, kan tydligt kopplas till en långsiktig och hållbar kommunal planering. Staden präglas av attraktiva miljöer för boende, besökare och företag, en väl fungerande infrastruktur och ett rikt kulturliv.

– Att kommuner har en tydlig och långsiktig strategi är en viktig framgångsfaktor när man tänker tillväxt. Sundbybergs stad ligger i ett område med stark tillväxt, och kommunen har tydligt planerat och verkat för att ta vara på detta, bland annat genom att bygga ut bostäder, skolor och andra delar av den kommunala servicen, säger Katrien Vanhaverbeke.

– Tillväxten i Stockholmsregionen är mycket stark. Att Sundbyberg utses till Årets Tillväxtkommun 2014 och att Stockholms stad fick utmärkelsen 2013 är ett tydligt tecken på det, säger Ulf Johansson, vd för Swecos samhällsanalytiker.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sweco, Arena för Tillväxt

Ämnen i artikeln:

SundbybergSweco

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.