söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Politik

Splittrad bild i Europa

Publicerad: 30 april 2014, 11:43

Global Real Estate Fund Index för onoterade fastighetsfonder visar ett stort uppsving 2013, drivet av positiva siffror från Asien och USA. Även i Europa är bilden positiv, om än splittrad med Storbritannien i topp och södra Europa i botten.

Ämnen i artikeln:

INREV

Totalavkastningen var 8,08 procent enligt Global Real Estate Fund Index, som kombinerar information från INREV, ANREV och NCREIF. De globala vinsterna drevs till stor del av positiva prestationer från Asien (9,22) procent och USA (13,23 procent). Även Europas siffror var positiva med 3,53 procent enligt INREV Quarterly Index, att jämföra med 0,5 procent 2012. Mycket beror dock på Storbritanniens prestation med en avkastning på 8,77 procent, att jämföra med södra Europas -11,86 procent.

– Medan huvudsiffrorna i Europa är imponerande så visar detaljerna i INREV Quarterly Index en mer blandad bild. Storbritannien överpresterar medan södra Europa fortfarande har problem, kommenterar Casper Hesp, INREV Director of Research and Market Information.

I Europa visade Industri- och logistiksektorn de bästa siffrorna med en avkastning på 5,62 procent, följt av handel som hade en avkastning på 2,83 procent.

Ökad riskaptit
Då “core” fonder presterat bättre än “value added” sedan 2008 ser det nu ut som att balansen är på väg att skifta.
– INREV Quarterly Index visar att value added snabbt tar mark och börjar överta ledarrollen från core. Det indikerar ett ökat förtroende för marknaden och ökad riskaptit, säger Casper Hesp.

Mattias Fröjd

Källa: Pressmeddelande INREV

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev