söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Politik

Så vill politikerna få branschen att minska sin klimatnota

Publicerad: 9 augusti 2022, 03:05

Klimat- och miljöpåverkan från branschen är fortsatt hög. Riksdagspartierna säger att de både kan och vill vidta åtgärder från politiskt håll.

Foto: Mattias de Frumerie

För att Sverige ska kunna nå sina nationella klimatmål krävs att hela bygg- och fastighetsbranschen kraftsamlar och ställer om. Men vilket stöd kan de vänta från politiskt håll? Och blir det piska eller morot? Här berättar riksdagspartierna om hur de ser på bygg- och fastighetsbranschens klimatomställning.

Ämnen i artikeln:

Klimatarbetet i fokusVal 2022SocialdemokraternaVänsterpartietMiljöpartietModeraternaLiberalernaCenterpartietKristdemokraterna

R


Riksdagen har beslutat att Sverige ska ha nettonollutsläpp av växthusgaser senast 2045. För bygg- och fastighetssektorn, som i dag står för cirka 20 procent av Sveriges klimatutsläpp, är det den

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev