onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Politik

Roger Mogert gör comeback inom stadsbyggnad

Publicerad: 23 oktober 2019, 08:30

Roger Mogert börjar samarbeta med A beautiful soup.

Han petades från posten som stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholms stad för två år sedan efter anklagelser kopplade till #metoo. Nu gör han comeback på stadsbyggnadsområdet i en ny roll.

Ämnen i artikeln:

Karin Wanngård

Han petades från posten som stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholms stad för två år sedan efter anklagelser kopplade till #metoo. Nu gör han comeback på stadsbyggnadsområdet i en ny roll.

Det är PR-byrån A beautiful soup som ingår ett samarbete med Roger Mogert, tidigare socialdemokratiskt borgarråd i Stockholms stad. A beautiful soup har specialiserat sig på stadsutveckling och hållbarhet och där uppdragen ofta innebär att påverka kommuner och regioner. En av grundarna är Per Ankersjö, som också varit borgarråd i Stockholms stad och har en bakgrund i Centerpartiet.

Emelie Löthgren, vd på A beautiful soup, säger i en kommentar att Roger Mogerts långa erfarenhet och omfattande kunskap om stadsbyggnadsfrågor och stockholmspolitiken kompletterar byråns public affairs-erbjudande och att hans politiska nätverk, inte minst inom socialdemokratin, är mycket värdefullt.

Blir konsult

Till Fastighetsnytt säger Emelie Löthgren att samarbetet redan inletts och att Roger Mogert från och med ett tag tillbaka ingår i bolagets konsultstall.

– Vi har kickstartat det här under hösten men känner att vi behöver kommunicera det, säger hon.

Avgick under #metoo-hösten

Roger Mogert lämnade Stadshuspolitiken i Stockholm och avgick från posten som stadsbyggnads- och kulturborgarråd hösten 2017 efter anklagelser kopplade till #metoo. Enligt dåvarande finansborgarrådet Karin Wanngård (S) hade han ”missbrukat sin roll som borgarråd och politiker för att ta och få kontakt med kvinnor”.

Roger Mogert bad om ursäkt, försvann från offentligheten ett tag men har under det senaste halvåret jobbat i ett eget företag med bland annat Kreativ arena, en mötesplats för aktörer inom de kreativa näringarna musik, film, spel och samhällsbyggnad.

Han vill inte gå närmare in på det som hände 2017 men säger till Fastighetsnytt att han sysslat med lite av varje under de två senaste åren och har flera spännande projekt på gång.

– Jag har gjort lite olika saker. Det har varit ett visst sorgearbete, jag har drivit lite egna projekt och så startade jag eget bolag för lite mer än ett år sedan. Det som tagit mest tid är Kreativ arena, något som jag ska fortsätta jobba med även framöver.

Vad kommer du att främst ägna dig åt i ditt samarbete med A beautiful soup?

– Det jag är bra på är hur politiska processer fungerar. Hur man når resultat och hur man kommer i mål med projekt. Jag kan bidra med lite guidning, säger Roger Mogert.

Från A beautiful soups sida lägger man ingen stor vikt vid det som hände Roger Mogert för två år sedan.

– Vi känner förstås till det och har pratat om det och gör bedömning att det inte är ett hinder, säger Emelie Löthgren.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev