Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Politik

Risk att bostadsmålet inte nås

Publicerad: 30 Mars 2016, 11:30

Stockholms stads har ett ambitiöst mål om att bygga 40 000 nya bostäder till 2020. Men stadens egna revisorer menar nu att det kan bli svårt att nå målen.


Ämnen i artikeln:

Stockholm

Stockholms stads har ett ambitiöst mål om att bygga 40 000 nya bostäder till 2020. Men stadens egna revisorer menar nu att det kan bli svårt att nå målen. Detta uppger SVT Nyheter Stockholm.

Utifrån de underlag som revisionskontoret tagit del av konstaterar man att staden har en bostadsprojektportfölj med över 64 000 bostäder för perioden 2015-2020. Dock ser man risker man att bostadsmålet inte uppnås, bland annat då närmare 70 procent av de bostäderna har sin planerade byggstart mellan åren 2018-2020.

– En sådan byggtakt kan vara svår att klara av. Det måste finnas någon som bygger. Det kan inte staden råda över själv, utan byggmarknaden måste vara med, säger Eva Lundberg (MP), förtroendevald revisor till SVT Nyheter.

I rapporten pekar man också på risken med att man inte planerat för eventuella överklaganden.

”Andra risker är bristen på personella resurser samt att många bostadsprojekts tidplaner är satta utan att bedöma risker till exempel för ett överklagande” skriver stadsrevisionen i rapporten.

I granskningen ingick kommunstyrelsen, exploateringsnämnden, stadsbyggnadsnämnden samt Stockholms Stadshus, Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem.

Redaktionen

Källa: Stockholms stad, SVT Nyheter Stockholm

Ämnen i artikeln:

Stockholm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.