Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Rekordmånga kommuner får byggbonus

Publicerad: 20 november 2017, 09:04

Peter Eriksson.

Foto: Miljöpartiet.

Boverket meddelade i dag, måndag, att regeringen delar ut totalt 1,8 miljarder kronor till två tredjedelar av Sveriges kommuner. Vinnare är Stockholms län som beviljas totalt 471 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

ByggbonusPeter Eriksson

– Jag är glad och stolt över att kommunerna i landet har fått fart på bostadsbyggandet. Regeringens byggbonus bidrar till att kommunerna nu planerar för fler bostäder och tar ansvar för bostadsförsörjningen, säger bostadsminister Peter Eriksson, i ett pressmeddelande.

De 199 kommuner som beviljats årets bidrag har gett startbesked till totalt 73 372 nya bostäder, jämfört med 49 624 bostäder i fjol.

Intresset för stödet har nästan fördubblats sedan i fjol. Förra året inkom 114 ansökningar och i år 204, enligt Boverket. Vid första utdelningen i fjol fick 111 kommuner dela på totalt 1,85 miljarder kronor. Från 2018 sänks stödet till 1,3 miljarder kronor.

Teresa Ahola

Storstadslänen är de stora vinnarna, med Stockholms län i spetsen. Beviljat bidrag länsvis:

Källa: Regeringen

Ämnen i artikeln:

ByggbonusPeter Eriksson

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.