Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Regeringskrisen: C backar från hyresfrågan

Publicerad: 23 juni 2021, 14:03

Annie Lööfs Centerpartiet har hållit fast vid den omtvistade frågan om fri hyressättning i nyproduktion. Nu backar partiet.

Foto: Fredrik Wennerlund

Centerpartiet släpper kravet på att införa fri hyressättning i nyproduktion. Nu vill partiet omförhandla Januariavtalet och stryka punkten som ledde fram till att regeringen röstades bort.


Ämnen i artikeln:

HyresrätterMarknadshyrorCenterpartiet

Det var Dagens Nyheter som först rapporterade att Centerpartiet släpper kravet på att införa fri hyressättning i nyproduktion. Partiledaren Annie Lööf berättar för tidningen att man nu vill omförhandla Januariavtalet och hoppas att få med de avhoppade Liberalerna på tåget.

– M, KD, SD och V stoppade i måndags förslaget om fri hyressättning i nyproduktion. Därför kan jag konstatera att förslaget saknar majoritet i riksdagen och finns därför inte längre på bordet, säger Annie Lööf, säger Annie Lööf till DN.

I gengäld vill Centerpartiet se rejäla sänkningar av inkomstskatten för låg- och medelinkomsttagare i höstbudgeten. Dessutom ska skatten på Investeringssparkontot, ISK, sänkas.

HANS LIND: ”Vad är det för bra med marknadshyror?”

Det var i måndags som en majoritet i riksdagen röstade för att fälla Stefan Löfvens regering. Hittills har statsminister Stefan Löfven inte lämnat klara besked om det ska bli ny regeringsbildning i talmannens regi eller extraval. Senast på måndag ska ett besked lämnas.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.