Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Regeringen vill se helt nya städer

Publicerad: 17 november 2016, 11:27

Bostadsminister Peter Eriksson.

Foto: Miljöpartiet.

Regeringen utser en samordnare som ska identifiera områden i landet där det finns möjlighet att bygga helt nya städer. Syftet är ett ökat bostadsbyggande, som är ”hållbart och innovativt från början”.


Ämnen i artikeln:

Peter ErikssonRegeringen

Bostadsminister Peter Eriksson har utsett Johan Edstav till statlig samordnare. Han är styrelseordförande i Regionförbundet Uppsala län och sitter i Mälardalsrådets styrelse.

Tanken är att han först och främst ska identifiera kommuner där det finns framtagna planer för en större mängd bostäder som av något skäl inte kan genomföras. Där ska staten kunna hjälpa till med exempelvis infrastruktur för att fler bostäder ska byggas.

Dessutom ska han alltså identifiera områden som inte finns med i befintliga planer, men där det på längre sikt finns möjlighet till helt nya större bostadsexploateringar.

Uppdraget ska slutredovisas till Regeringskansliet senast den 30 juni 2017.

Utveckling av nya städer, eller stor samlad exploatering, är en del av det 22-punktsprogram för ökat bostadsbyggande som regeringen presenterade i somras.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Peter ErikssonRegeringen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.