lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Politik

Regeringen skjuter fram lättnader för publiktak

Publicerad: 12 maj 2021, 12:21

Statsminister Stefan Löfven skjuter fram aviserade restriktionslättnader till den 1 juni. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tredje vågen sveper fortfarande över landet och regeringen väljer därför att skjuta aviserade lättnader av restriktioner med två veckor. Det meddelades på en digital pressträff på onsdagen.

Ämnen i artikeln:

Stefan LöfvenRegeringenCoronaviruset

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Regeringen gav besked om att de aviserade justerade reglerna för publik vid större sammankomster skjuts fram från den 17 maj till 1 juni. 

– Coronapandemin har prövat vårt land hårt. Även om vi kan se en minskning på nationell nivå så är smittspridningen kvar på en hög nivå. Vi ser ett visst ljus i tunneln, men är inte där ännu och måste fortsätta hålla ut, säger statsminister Stefan Löfven på presskonferensen. 

Läs även: Analytiker: Mindre stadskärnor kämpar med sin överlevnad 

Det nya regelverket som träder i kraft i juni innebär att publik inomhus utan anvisad sittplats även fortsättningsvis begränsas till åtta personer. Med anvisad sittplats får man vara 50 personer. Utomhus tillåts 100 deltagare utan anvisad sittplats och 500 personer med sittplats.

– Vi kommer inte att kunna höja taket förrän smittspridningen har gått ned ytterligare, säger socialminister Lena Hallengren på pressträffen. 

För krogar och caféer förlängs öppettiderna från klockan 20.30 till 22:30 i juni. 

I dag lämnar Folkhälsomyndigheten också sin rapport till regeringen om när och hur Sverige kan återgå till ett normalläge, tillsammans med en priolista på vilka restriktioner som ger störst effekt på smittspridningen. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev