Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Regeringen föreslår rätt till tillträde till fjärrvärmenäten

Publicerad: 14 februari 2014, 14:27

Regeringen har beslutat att föreslå att nya aktörer ska få rätt att ansluta sig till fjärrvärmenäten. Samtidigt kommer man att avvakta med att ta ställning till att införa förslaget om en så kallad prisförändringsprövning för fjärrvärmen.


För att underlätta för restvärmeleverantörer och andra värmeproducenter föreslår regeringen nu nya bestämmelser i fjärrvärmelagen som ska förbättra för den som vill få tillträde till och ansluta sig till ett fjärrvärmenät.  Förändringen ska leda till ökad konkurrens och bidra till att fjärrvärmenäten utnyttjas mer samhällseffektivt.

Samtidigt som regeringen lägger fram detta förslag meddelar man också att man kommer avvakta med att ta ställning till det förslag Energimarknadsinspektionen lagt om att införa en så kallad prisförändringsprövning när det gäller fjärrvärmepriserna. Istället har regeringen fattat beslut om att ge den så kallade prisdialogen möjlighet att verka och skapa en bättre och mer förutsägbar prissättning på fjärrvärme.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Näringsdepartementet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.